WhatsApp alternatief Telegram: Veiliger, of toch niet?

Nadat bekend is geworden dat Facebook de populaire berichten app WhatsApp overgenomen heeft, is er “paniek” ontstaan onder de gebruikers waarvan een (groot) deel massaal overstappen naar alternatieve berichtendiensten.

whatsapp alternatief telegramInmiddels is het meest populaire Whatsapp alternatief Telegram. De app staat bekend om het feit dat het veiligheid- en privacy vriendelijk is. Maar is dat wel zo? Nee, nee en nog eens nee.

Telegram hacken is even makkelijk als Whatsapp hacken. Het is ons in minder dan een half uur(!) tijd gelukt en ook zal in een van de komende dagen ons Telegram hack tool programma beschikbaar worden gesteld zodat iedereen zelf kan ervaren hoe makkelijk het is.

Telegram; Eigen beveiligingsprotocol

De encryptie welke door de dienst gebruikt word is uiterst onveilig. De ontwikkelaars van Telegram hebben zelf een beveiligings protocol ontwikkeld welke onder andere gebruik maakt van de SHA1-hash, welke al enige tijd als een onbetrouwbaar beveiligings protocol bekend staat.

Onder andere berichten onderscheppen en opvangen wordt super eenvoudig, iets wat massaal door inlichtingen diensten zoals NSA, AIVD et cetera gedaan wordt.

Ook gebruikt Telegram niet het gebruikelijke TLS protocol wat Whatsapp daarentegen weer wél gebruikt. In plaats van het TLS protocol gebruiken ze het eerder genoemde, zelf gemaakte beveiligings protocol. Deze is gemakkelijk te hacken en manipuleren zodat bijvoorbeeld berichten bij andere gebruikers aankomen dan de bedoelde ontvanger.

Beveiligde chat en zelf vernietiging

Iets waar Telegram zich wel in lijkt te onderscheiden is de “beveiligde” chat functie, een optie waarmee je “nóg veiligere” chats kunt voeren dan met de normale. Als je een beveiligde chat begint worden berichten van gebruiker tot gebruiker volledig versleuteld.

Echter, door het zelf gemaakte protocol word er geen authenticatie gebruikt voor de eind gebruiker waardoor dit extreem gevoelig is om te hacken.

In deze beveiligde chats is tevens een “self-destruct” functie welke je in kunt stellen op een bepaalde tijd (in secondes). Is deze tijd verstreken dan verwijderd het bericht zichzelf weer voor beide chatters.

Man In The Middle aanval

Met een Telegram hacker of sniffer kan iedereen die tot 5 kan tellen een zogeheten “Man in the middle” aanval uitvoeren via de servers van Telegram. Als dit is gedaan kan al het verkeer afgeluisterd en meegelezen worden door wie dan ook.

Conclusie

In ons opzicht is Telegram op gebied van beveiliging niet beter dan de beveiligingsprotocollen die Whatsapp gebruikt. Uiteraard is Telegram wel een perfect Whatsapp alternatief wanneer je niet wilt dat je gegevens in handen van Facebook komen.

De Telegram Hack tool is vanaf 26 Februari beschikbaar (link staat hier vermeld zodra dit het geval is). Ondertussen al aan de slag als hacker? Download de Whatsapp Hack PRO 2016!


Whatsapp hacken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *